Bértörvény

2023.09.05. 16:41

A pénzügyminisztériumnak alárendelt intézmények szakszervezeteinek szövetségével tárgyalt a munkaügyi miniszter

Forrás: Agerpres

Agerpres

Az új közalkalmazotti bértörvényről tárgyalt kedd délután a pénzügyminisztériumnak alárendelt intézmények országos szakszervezeti szövetségének képviselőivel a munkaügyi miniszter.
A tárca közleménye szerint Simona Bucura-Oprescu tudomásul vette a szakszervezeti képviselők kéréseit és a bérrendszerben az idők során kialakult méltánytalanságokkal kapcsolatos kifogásaikat. A miniszter a találkozón a párbeszédkészségéről biztosította a tárgyalópartnereit, és megoldásokat ígért egy olyan új bértörvény kidolgozására, amelyik figyelembe veszi az alkalmazottak tevékenységének összetettségét és a munkájukkal járó korlátozásokat.
A munkaügyi minisztérium közölte azt is, hogy Simona Bucura-Oprescu tárgyalni fog az új közalkalmazotti bértörvényről más ágazatok szakszervezeteivel is.
A pénzügyminisztériumnak alárendelt intézmények alkalmazottai augusztus 22-én figyelmeztető sztrájkot tartottak és egy tüntetést is szerveztek a minisztérium székhelye előtt. Szakszervezeteik sztrájkot helyeztek kilátásba szeptember első felére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában