Jogszabály

2023.09.25. 17:26

A kormány elfogadta a deficitcsökkentő intézkedéscsomag törvénytervezetét

Illusztráció

Agerpres

A kormány hétfőn elfogadta a 'közpénzek pazarlásának megállításáról', az adóelkerülés elleni küzdelemről és a méltányos adózás biztosításáról szóló törvénytervezetet, miután megvitatta a véleményező minisztériumok észrevételeit - jelentette be a Ciolacu-kabinet ülése után Mihai Constantin.
A Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő elmondta, hogy a jogszabályjavaslat hamarosan a parlamentbe kerül, a képviselők és szenátorok pedig a házbizottságok által megszabott határidőig módosító indítványokat nyújthatnak be. Ezeket egy későbbi ülésén megvitatja, az elfogadott javaslatokat a tervezetbe foglalja kormány, majd felelősséget vállal értük a parlament előtt a két ház együttes ülésén.
Mihai Constantin elmondta, hogy a közvitára bocsátott változathoz képest a törvénytervezet több pontban módosult.
Közölte azt is, hogy az építőparban és a mezőgazdaságban alkalmazott minimálbért egy különálló sürgősségi rendeletben készül szabályozni a kormány, hogy mielőbb nőhessenek a fizetések ebben a két ágazatban. Hozzátette, hogy az országos bruttó minimálbér 3300 lejre emeléséről határozatot fogad el a Ciolacu-kabinet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában