Közlemény

2023.09.30. 13:58

A hatóságok befejezték annak a Galac megyei területnek az átkutatását, ahol lehetséges légtérsértést észleltek a hadsereg radarjai

Illusztráció

Agerpres

A Brăila megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Ion Cristian ezredes az AGERPRES-nek azt nyilatkozta, hogy szombat délben a hatóságok befejezték annak a Galac megyei területnek az átkutatását, ahol lehetséges légtérsértést észleltek a hadsereg radarjai.
A főfelügyelő tájékoztatása szerint mintegy száz Galac és Brăila megyei rendőr, csendőr és határrendész vizsgálta át a mintegy tíz négyzetkilométeres területet, de nem találtak lezuhant légtérsértő tárgyakat. A keresésben egy katonai helikopter is részt vett.
Galac megye prefektusa, Claudiu Sorin Gavril korábban a sajtónak azt nyilatkozta: az éjszaka folyamán lakossági bejelentés érkezett a 112-es segélyhívószámra arról, hogy 'valaki látott becsapódni egy tárgyat' a galaci Dimitrie Cantemir lakótelephez közeli mezőre. A helyszínt a hatóságok még az éjszaka folyamán átvizsgálták, de nem találtak drónmaradványokat, és az akciót 01,41-kor lefújták - tette hozzá a kormánymegbízott. A terület átkutatását szombat reggel folytatták.
A védelmi minisztérium (MApN) péntek este riasztotta a légirendészetet, miután a román határ közelében Ukrajna felé tartó orosz drónrajokat észleltek, és felkérte a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségét, hogy figyelmeztesse erre a Ro-Alert rendszeren keresztül Tulcea és Galac megye lakosságát arra a veszélyre, hogy újabb tárgyak (drónok, vagy lelőtt drónok darabjai) csapódjanak be román területre.
A tárca szombati közleménye szerint a hadsereg radarjai lehetséges légértérsértést észleltek a román légtérben, Galac térségében. A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségét 22,38-kor kérték fel a két megye lakosságának figyelmeztetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában