Képzés

2023.08.29. 08:57

Szeptember végéig lehet jelentkezni az Erdélyi Politikai Iskolába

Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat hetedik évfolyama indul októberben, amelyre olyan 18-36 év közötti erdélyi magyar fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a politika iránt, és hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. Az ingyenes képzésére szeptember 24-ig lehet jelentkezni.

Forrás: MCC Erdély

BN-összeállítás

A hathónapos, öt hétvégi alkalmat felölelő, valamint e-learning-tananyagok (e-tanulás) feldolgozásából és beadandók készítéséből álló képzés során a résztvevők az elméleti tudásuk bővítése mellett gyakorlati tapasztalatokra is szert tehetnek. Az erdélyi magyar fiatalok számára kivételes lehetőségeket nyújt a kurzus, hiszen kötetlen formában beszélgethetnek magyar és külföldi politikai döntéshozókkal, valamint olyan támogató közösség részévé válnak, ahol a résztvevők a képzés elvégzése után is számíthatnak egymásra.

Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat vendégelőadói között minden évben elismert hazai és külföldi szakértők, politikusok szerepelnek. Előadást tartott már többek között Nicola Beer, az Európai Parlament alelnöke, Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa, Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Novák Katalin korábbi család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Frank Füredi szociológus, a University of Kent professzora, Claude Chollet, a francia Observatoire du journalisme nevű oldal alapítója, Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet vezetője, valamint David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója. A programot a Pro Iuventute Egyesület támogatja.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben szervezett ingyenes képzésére az érdeklődők 2023. szeptember 24-én éjfélig adhatják le jelentkezésüket. Az Erdélyi Politikai Iskoláról és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ a következő honlapon http://mcc.ro/erdelyi-politikai-iskola olvasható – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában