Védőoltás

2023.08.31. 16:17

Rafila: Jóváhagyta a kormány az ártámogatott oltások listáját

Illusztráció

Agerpres

Jóváhagyta csütörtökön a kormány az ártámogatott oltások listáját - jelentette be a kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ártámogatás mértéke 50-től 100 százalékig terjed. Közlése szerint szeptembertől a veszélyeztetett kategóriák influenza elleni vakcinái, december 1-jétől pedig a más típusú vakcinák árát térítik meg.
Az utóbbiak közé a következő baktériumok és vírusok elleni oltóanyagok tartoznak: pneumococcus, meningococcus, HPV, DTP, hepatitis B, kanyaró, mumpsz, bárányhimlő.
Rafila tájékoztatása szerint egyes oltások, például az influenza elleni vakcina, közvetlenül a gyógyszertárakban is beadhatók. Hozzátette, hogy az ártámogatás igénylése a háziorvos receptje alapján történik. 'Ezzel reményeim szerint eloszlattuk az oltás kötelezővé tételével kapcsolatos mindenfajta vitát és gyanút' - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában