Követelések

2023.08.30. 14:10

Munkakonfliktus hirdettek és sztrájkot helyeztek kilátásba a pénzügyminisztériumi intézmények alkalmazottai

Illusztráció

Agerpres

Munkakonfliktust hirdetett a pénzügyminisztériumi intézmények alkalmazottainak szakszervezete, a SindFISC, mert a kormány nem tett eleget a kéréseiknek.
A szakszervezet szerdai közleménye szerint augusztus 11-én a pénzügyminiszter jegyzőkönyvbe vette a követeléseiket, de egyet sem oldottak meg közülük.
A SindFISC közölte: ha az augusztus 11-i találkozón beterjesztett követeléseiket a kormány nem teljesíti, általános sztrájkot hirdetnek, amelynek következtében meghatározatlan ideig leáll a munka a pénzügyi hivatalokban.
A szakszervezet spontán tiltakozásokat is kilátásba helyezett a sztrájk kihirdetéséig. A közlemény szerint az alkalmazottak így fejezik ki elégedetlenségüket amiatt, hogy a kormány nem tartja tiszteletben a munkájukat.
Az alkalmazottak méltányosabb bérezést, jobb munkakörülményeket, a tevékenységükhöz szükséges informatikai rendszer korszerűsítését kérik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában