Botoşani

2023.08.22. 16:55

Hét órán át semmiféle ellátásban nem részesült a szülészeten meghalt 25 éves nő

Illusztráció

Agerpres

Csaknem hét órán át semmiféle ellátásban nem részesült az a 25 éves várandós nő, aki pénteken reggel meghalt a botoşani-i megyei kórház szülészeti osztályán - derül ki a megyei egészségügyi igazgatóságnak az üggyel kapcsolatos előzetes jelentéséből.
A dokumentum szerint Alexandra Ivanovot 23 óra 30 perckor utalták be az egészségügyi intézménybe hüvelyi vérzéssel, alhasi és deréktáji fájdalommal. A diagnózis szerint a magzat fejlődése megszakadt, ugyanakkor enyhe méhvérzést és másodlagos anémiát is megállapítottak.
Amint az ellenőrzés során kiderült, 23:30 és 00:45 között különféle vizsgálatokat végeztek a fiatal nőn, majd tüneti kezelést kapott. 00:53-kor az ügyeletes orvos megkapta a laborvizsgálatok eredményeit, de 00.45-től, amikor sóoldatot és egy gyógyszert kapott, 7:35-ig semmiféle ellátásban nem részesült a páciens. 7:35-kor romlott az állapota és átvitték az intenzív osztályra, ahol 40 percen át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.
A DSP jelentésében a hiányosságok között említik, hogy ellenőrzéskor a kórház nem bocsátotta az egészségügyi ellenőrök rendelkezésére az ilyen esetekben alkalmazott eljárást/protokollt. Az ellenőrök további dokumentumokat kértek az egészségügyi intézménytől, a terápiás eljárásokat és protokollokat, a boncolás eredményét és egyéb, az ellenőrzés lezárásához szükséges iratot. A DSP illetékesei szerint az ügyet az anyai halálozásokkal foglalkozó megyei bizottság is megvizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában