Románia

2023.08.25. 17:15

Hangfelvétel rögzítette a bedrogozott sofőr által előidézett balesetet

Forrás: antena3.ro

Agerpres

Az augusztus 19-ei, 2 Mai településen bekövetkezett tragédiában meghalt 21 éves fiú nagybátyja pénteken benyújtott az Ilfov megyei rendőrségre egy hangfelvételt, amit az áldozat hastáskájában lévő GoPro kamera rögzített a baleset pillanatában és az azt követő időszakban.

Mihai Drăgan az újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a kamerát a Konstanca megyei rendőrség visszaszolgáltatta a családnak Sebastian Andrei Olariu többi dolgaival együtt, és felfedeztek rajta egy 34 perces hangfelvételt, amely rögzítette mind a baleset pillanatát, mind az azt követő eseményeket.

'Megtaláltuk ezt a felvételt, amely lényegében a baleset hangfelvételen rögzített története, mert a sors úgy akarta. A felvétel már nyilvános, hallható az ütközés pillanata, legalábbis így véljük, és aztán az egész baleset története a szemtanúk révén, (...) hallható a kerekek csikorgása, amikor a jármű kilő, amikor a rendőrség jön, amikor a mentők érkeznek, és minden, amit mondanak. Ez egy 34 perces felvétel, amelyből mindezek kiderülnek' - magyarázta Mihai Drăgan.

Sebastian nagybátyja leszögezte, hogy a gyászoló család nem akar mást, csak igazságot ebben az ügyben.

'Engem leginkább az unokaöcsém halála háborít fel, ez az, ami felháborít, és az, ahogyan ez a szörnyű tragédia történt. A végén igazságot fognak szolgáltatni. Jelenleg még nem történt meg az igazságszolgáltatás, de meggyőződésem, hogy meg fog történni' - mondta az egyetemista fiú nagybátyja.

Múlt szombaton egy bedrogozott 19 éves sofőr belehajtott autójával gyalogosok egy csoportjába a 39-es országúton, 2 Mai település közelében. Egy 21 éves fiú és egy 20 éves lány meghalt, két másik lány és egy fiú megsérült.

A jármű vezetője elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök. A fiatalemberen drogtesztet végeztek, amely kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében.

A 19 éves P.M.V ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset helyszínének elhagyása miatt indult eljárás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában