Szabályok

2023.08.20. 18:45

Gorghiu: Nem fogunk toleranciát mutatni a súlyos közúti baleseteket okozó ittas vagy bedrogozott sofőrökkel szemben

Agerpres

A román állam nem fog toleranciát mutatni a súlyos közúti baleseteket okozó ittas vagy kábítószeres állapotban, illetve jogosítvány nélkül vezető személyekkel szemben - jelentette ki vasárnap az igazságügyi miniszter.
Alina Gorghiu a Konstanca megyében, Vama Veche mellett szombat reggel történt tragédia kapcsán beszélt erről, megemlítve, hogy a balesetet okozó, drogos állapotban vezető 19 éves sofőrt a bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap.
'A román állam nem fog toleranciát mutatni azon sofőrökkel szemben, akik ittas, drogos állapotban vagy jogosítvány nélkül ülnek a kormányhoz, és balesetet okoznak' - mondta a miniszter Argeş megyében tartott sajtótájékoztatóján.
Véleménye szerint minden, ezen a területen hatáskörrel rendelkező intézménynek részt kell vennie a súlyos közúti balesetek számának csökkentésére tett erőfeszítésekben, mert, mint rámutatott, a Konstanca megyei eset nem egyedülálló. Emlékeztetett: júliusban kihirdették azt a törvényt, amely kimondja, hogy azok a személyek, akik ittas vagy drogos állapotban, vagy jogosítvány nélkül vezetve halálos áldozattal járó közúti balesetet okoznak, nem részesülhetnek a büntetés felfüggesztésében.
'Ezt a törvényt nem véletlenül hozták meg, hanem azért, mert Románia az első helyen áll Európában a közúti balesetek számát illetően' - hangsúlyozta Gorghiu.
Szombat reggel két fiatal meghalt, három pedig megsérült, amikor egy bedrogozott sofőr közéjük hajtott kocsijával Vama Veche közelében. A 19 éves sofőr elhagyta a baleset helyszínét, a rendőrök nem sokkal később Vama Veche üdülőtelepen fogták el. A drogteszt kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a fiatalember szervezetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában