Figyelem!

2023.08.10. 09:23

Forgalomkorlátozások lesznek a Székelyföld Kerékpáros Körverseny megszervezése miatt

Illusztráció

Agerpres

A rendőrség közlekedési tájékoztató központja, az Infotrafic figyelmeztet, hogy csütörtöktől szombatig forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra kell számítani Kovászna, Hargita és Maros megyében a Székelyföld Kerékpáros Körverseny megszervezése miatt.
Augusztus 10-én, csütörtökön 13 órai kezdettel a 11B és 12-es jelzésű országúton, illetve a 123A jelzésű megyei úton lesznek korlátozások. A versenyzők Sepsiszentgyörgyről indulnak és a Kovászna - Kézdivásárhely - Nyerges-tető - Kozmás - Csíkszentkirály útvonalon haladnak Csíkszereda központjáig. Az Infotrafic szerint a forgalomkorlátozások mintegy 115 kilométert érintenek, de ezek fokozatosan kerülnek bevezetésre, ahogy a kerékpáros karaván áthalad.
Augusztus 11-én, pénteken 12:45-től lépnek hatályba a forgalomkorlátozások a 12-es, 13B és 13A jelzésű országúton. A versenyzők a Csíkszereda - Gyergyószentmiklós - Borzont - Parajd - Nyárádszereda - Marosvásárhely útvonalon haladnak. A szakasz hossza mintegy 158 kilométer, és az útlezárások szintén fokozatosan kerülnek bevezetésre.
Augusztus 12-én, szombaton a versenyzők a 13A jelzésű országúton fognak haladni Marosvásárhelytől Szovátán és Székelyudvarhelyen keresztül Csíkszeredáig. Az indulás 11 órakor lesz, az érkezés 15 órára tehető. A szakasz hossza 145 kilométer, a korlátozásokat szintén a karaván áthaladásához igazítják.
Az Infotrafic felkéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák tiszteletben a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök jelzéseit és útmutatásait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában