Bérjogosultság

2023.08.31. 13:37

Ciolacu: A kormány elfogadja az egészségügyi alkalmazottak ügyeleteinek kifizetésére és üdülési utalványainak biztosítására vonatkozó rendeletet

Agerpres

A kormány elfogadja csütörtökön az egészségügyi szakszervezeteknek megígért bérjogosultságokra, különösen az ügyeletekért járó juttatások és az üdülési utalványok biztosítására vonatkozó sürgősségi rendeletet - mondta a kormányülés kezdetén Marcel Ciolacu.
Ciolacu hangsúlyozta, a kormány betartja ígéretét, és elfogadja az egészségügyi alkalmazottak ügyeletéért járó juttatások és az üdülési utalványok biztosítására vonatkozó sürgősségi rendeletet. Cserében elvárja az orvosoktól, hogy úgy járjanak el, mint azok a kollégáik, akik otthonról mentek be dolgozni a crevediai szerencsétlenség éjszakáján, hogy azonnal megműtsék a sérülteket - tette hozzá a miniszterelnök.
A Sanitas egészségügyi szakszervezeti szövetség képviselői június végén jelentették be, hogy az általuk képviselt összes munkavállalói kategória számára sikerült béremeléseket kieszközölni a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában