Sérülés

2023.08.28. 15:02

Arafat: Nem szenvedtek fejsérülést a crevediai robbanásokhoz riasztott, sisakot viselő tűzoltók

Forrás: gardianulzilnic.ro

Agerpres

Raed Arafat hétfőn kijelentette, hogy információi szerint a crevediai robbanásokhoz riasztott, sisakot viselő tűzoltók egyike sem szenvedett fejsérülést. A katasztrófavédelmi államtitkár újságírói kérdésre arra reagált, hogy az interneten olyan megrongált sisakokról készült fotók jelentek meg, amelyeket állítólag a mentésben résztvevő tűzoltók viseltek.
Arafat elmondta, a közösségi oldalakon terjedő felvételek egy része olyan sisakokról készült, amilyeneket az utóbbi időben a romániai tűzoltók nem is használtak. „Nincs ezüstszínű sisak a tűzoltóink felszerelésében. (...) Nem merült fel önökben, hogy valótlan információk terjednek az interneten?” - nyilatkozta a sajtónak az államtitkár. Hozzátette, hogy ettől függetlenül utánanéz a megrongált sisakok ügyének. Megjegyezte azt is: egy sisak megrongálódása nem föltétlenül jelenti azt, hogy a viselőjének a feje is megsérült. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában