Felhívás

2023.08.29. 11:19

A cél, hogy a román állampolgárok a legjobb körülmények között gyakorolhassák a választójogukat

Forrás: presidency.ro

Agerpress

Arra kérte kedden az államfő a román diplomatákat, tegyenek meg mindent azért, hogy a román állampolgárok a legjobb körülmények között gyakorolhassák külföldön a választójogukat.
Klaus Iohannis a nagykövetségek, konzulátusok és a kulturális intézetek vezetőinek tartott beszédet a Cotroceni-palotában a román diplomaták éves értekezletén.
Emlékeztette hallgatóságát, hogy 2024-ben több választást is tartanak Romániában. Ezek közül háromnak (parlamenti, európai parlamenti és elnökválasztás) a lebonyolításában az ország külföldi diplomáciai képviseleteinek is szerepet kell vállalniuk.
"A választások nem csupán adminisztratív eljárások, hanem magának a demokráciának a kifejeződései. Ezért arra kérem önöket, tegyenek meg mindent azért, hogy a román állampolgárok a legjobb körülmények között gyakorolhassák külföldön a választójogukat" - fogalmazott az államfő.
Iohannis gratulált a román diplomatáknak, amiért tavaly a legtöbb konzuli szolgáltatást - több mint 1.130.000-et - nyújtották az intézmény történetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában