Büntetés

2023.07.13. 16:55

Több mint 10 millió lej értékben szabtak ki bírságot a hatóságok az ellenőrzött szociális intézmémyekben

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A hatóságok hétfőn és kedden országszerte összesen 1037 kiskorúakat/időseket/fogyatékkal élőket gondozó bentlakásos intézménynél vizsgálódtak, és a feltárt szabálytalanságokért összesen 3640 bírságot szabtak ki, több mint 10 millió lej értékben - számolt be csütörtökön a belügyminisztérium. Közleményében a tárca a munkaügyi és az egészségügyi minisztérium összesítését ismertette.
E szerint az ellenőrzött szociális létesítmény közül 43-nak felfüggesztették a tevékenységét, hétnek bevonták a működési engedélyét és hatot bezártak.
Az ellenőrök összesen 13.044 gondozott állapotát mérték fel, közülük 144 személyt más intézménybe költöztettek. Kilenc esetben a hatóságok bűntetőeljárást is indítottak a feltárt szabálytalanságok miatt.
Az ellenőrzéseket a szociális felügyelet, a fogyasztóvédelem, a munkaügyi felügyelőség, az egészségügyi igazgatóságok, az élelmiszer-biztonsági hatóság és a belügyminisztérium munkatársaiból álló vegyes csoportok végezték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában