Viharkárok

2023.07.22. 12:53

Tizennégy megyében volt szükség a tűzoltók bevetésére

Illusztráció

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Tizennégy megye 64 településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók bevetésére a heves esőzések és a viharos szél okozta károk elhárítására - tájékoztatott szombaton a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
Fehér, Arad, Argeş, Krassó-Szörény, Dolj, Gorj, Hargita, Hunyad, Ilfov, Olt, Teleorman, Temes és Vâlcea megyében, illetve Bukarestben okozott károkat a vihar.
A tűzoltóknak öt házból, három udvarból kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Eltakarítottak a viharos szél által hat épületről lerepített építkezési elemeket, 101 kidöntött fát és hat oszlopot, amelyek megrongáltak tíz autót és egy házat.
A Krassó-Szörény megyei Resicabányán egy felnőtt személyt és egy gyermeket megsebesítettek egy épületről levált tetőszerkezeti elemek. Két másik személy az autóban ragadt, miután a járműre ráesett egy szél által kidöntött fa. A kidőlt fák miatt ideiglenesen szünetelt a közlekedés a megye 58B jelzésű országútjának egyik szakaszán, és a vasúti közlekedést is szüneteltették Bumbeşti Jiu és Târgu Jiu között.
Az IGSU szerint a katonai tűzoltók befejezték a kárelhárítási munkálatokat, de készen állnak a további bevetésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában