Időjárás

2023.07.22. 11:42

Szombaton kitart a kánikula az ország nagy részében

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Kitart a nagy hőség a szombati nap folyamán az ország 20 megyéjében és a fővárosban is - figyelmeztetnek a meteorológusok.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriasztást adott ki Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Konstanca megyére és Bukarestre, ahol a hőmérsékleti értékek elérhetik a 38-39 Celsius-fokot, fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet.
Tulcea, Konstanca, Galac, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi és Dolj megyében egy elsőfokú (sárga) riasztás lesz érvényben. A nappali csúcshőmérséklet eléri a 37 Celsius-fokot, a minimumok 18 és 23 fok között alakulnak.
A szakemberek figyelmeztetnek, hogy a kánikula és a kellemetlen hőérzet vasárnap is kitart a déli országrészben, a jövő hét elején pedig az ország legnagyobb részére kiterjed majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában