Ellenőrzések

2023.07.10. 16:28

Rafila: A DSP csak kisebb rendellenességeket talált a voluntari-i idősotthonoknál az év eleji ellenőrzésekkor

Illusztráció

Agerpres

Januárban és februárban ellenőrzéseket végzett az Ilfov megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) a jelenleg kivizsgálás alatt álló idősotthonoknál, de csak kisebb rendellenességeket találtak - nyilatkozta hétfőn az egészségügyi miniszter.
Alexandru Rafila beszámolója szerint az év eleji ellenőrzéseken a DSP a szennyes ágynemű tárolási módját kifogásolta, illetve azt, hogy az alkalmazottak egy része nem végezte el a higiéniai képzést. „Nem hiszem, hogy ilyen problémák voltak azoknál a központoknál” - fogalmazott a miniszter. A tárcavezető elmondta, hogy az Ilfov megyei DSP vezetője - aki ideiglenesen töltötte be a tisztséget - hétfőn benyújtotta lemondását, és hamarosan versenyvizsgát írnak ki a posztra.
A miniszter hangsúlyozta, a hatósági ellenőrzések sok esetben a "papírokra" korlátozódnak, az otthonokban zajló tulajdonképpeni tevékenységre nem terjednek ki. „Kell beszélni a páciensekkel és az ellátást nyújtó orvosokkal, össze kell vetni a szolgáltatói szerződésekbe foglaltakat azzal, ami a valóságban zajlik az otthonokban” - szögezte le, hozzátéve, hogy az egészségügyi minisztérium javasolni fogja a vonatkozó törvények módosítását.
A miniszter beszámolt arról is, hogy tervben van egy olyan kísérleti projekt elindítása, amelynek a lényege, hogy a pszichiátriai betegségekkel is küzdő fogyatékkal élők számára kialakított központok a pszichiátriai kórházak egy külső osztályaként működjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában