Katasztrófavédelem

2023.07.18. 12:19

Négy fürdőző megfulladt, ötöt pedig eltűntnek nyilvánítottak hétfőn

Illusztráció

Forrás: IGSU

Agerpres

Négy fürdőző megfulladt, ötöt pedig eltűntnek nyilvánítottak hétfőn az ország területén - számolt be kedden a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
Közleményük szerint Nagyváradon egy járókelő jelezte délután a hatóságoknak a 112-es segélyhívó számon, hogy látott egy férfit eltűnni a Sebes-Körös vizében az Őssi negyedben levő gát környékén. A fürdőzőt egy órával később találták meg a tűzoltók a folyóban, átadták a mentősöknek, akik azonban nem tudták újraéleszteni.
Temes megyében egy 22-23 éves fiatalember fulladt meg hétfőn a Bégában, és szintén holtan halásztak ki a Szeret-Bărăgan csatorna vízéből egy férfit a tűzoltók Vrancea megyében. Egy negyedik fürdőzőt - szintén férfit - már vasárnap este búvárok keresték a Iaşi megyei Stejarii településhez közeli tóban, és a hajnali órákban találtak rá a holttestére.
Az IGSU közölte azt is, hogy az Olt megyei Giuvărăşti községben hétfő estétől keresnek a hatóságok két kiskorút az Oltban, akik fürödni indultak délután. Búvárok keresik azt a személyt is, aki a Bákó megyei Rekecsin községben zuhant vasárnap este a közeli tóhoz vezető csatornába.
Ezek mellett Botoşani és Galac megyében is eltűntnek nyilvánítottak egy-egy személyt, akiket utoljára a Prut, illetve a Szeret vizében láttak utoljára fürödni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!