Megbeszélés

2023.07.06. 17:37

Megkezdődött a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülése

Összeült a Legfelsőbb Védelmi Tanács csütörtök délután a Cotroceni-palotában.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint a testület megvitatja Romániának a július 11-12-i vilniusi NATO-csúcstalálkozóval kapcsolatos célkitűzéseit, illetve dönt a külföldi missziókban 2024-ben részt vevő román katonák számáról. Emellett a nemzetbiztonsággal kapcsolatos más aktuális témák is szerepelnek a CSAT ülésének napirendjén.
A Legfelsőbb Védelmi Tanács először ül össze a Ciolacu-kormány megalakulása óta.
A Klaus Iohannis államfő által elnökölt ülésen Marcel Ciolacu kormányfő, Angel Tîlvăr védelmi miniszter, Cătălin Predoiu belügyminiszter, Luminiţa Odobescu külügyminiszter, Alina Gorghiu igazságügyi miniszter, Radu Oprea gazdasági, vállalkozási és turisztikai miniszter, Marcel Boloş pénzügyminiszter, Răzvan Ionescu, a SRI első igazgatóhelyettese, Gabriel Vlase, a Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója, Daniel Petrescu, a román haderők vezérkari főnöke, Ion Oprişor elnöki tanácsos és Mihai Şomordolea, a CSAT titkára vesz részt.
A legutóbbi CSAT-ülést április 11-én tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában