Figyelmeztetés

2023.07.18. 08:35

Másodfokú hőségriasztás: 39 fokot mutathatnak a hőmérők kedden Olténiában és Munténia legnagyobb részében

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Kánikula lesz kedden az ország több mint felében, Olténiában és Munténia legnagyobb részében 39 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.
A nap folyamán Bukarestben, illetve Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt és Dolj megyében, valamint Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş és Dâmboviţa megye egy részében másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriasztás lesz érvényben.
Ezekben a megyékben a hőmérsékleti csúcsértékek 38-39 fok körül alakulnak, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Éjszaka 20-22 fokra hűl le a levegő.
Kedden elsőfokú (sárga jelzésű) hőségriasztás van érvényben az ország déli, délkeleti régióiban, illetve a nyugati és a központi megyék egy részében, ahol a hőmérsékleti maximumok 33 és 37 fok között váltakoznak. A kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Éjszaka 17-22 fokra hűl le a levegő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában