Intézkedés

2023.07.27. 14:17

Iohannis: A tragédiák elkerüléséért nagyon fontos figyelembe venni a meteorológiai figyelmeztetéseket

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis szerint folyamatosan fejleszteni kell a szélsőséges időjárási jelenségeket idejében előrejelző rendszereket, a tragédiák elkerüléséért pedig nagyon fontos figyelembe venni a meteorológiai figyelmeztetéseket
Csütörtöki Facebook-bejegyzésében az államelnök rámutatott arra, hogy ezekben a napokban Románia és Európa igencsak megérzi az éghajlatváltozás hatásait: a heves viharokat, intenzív hőhullámokat és a rendhagyóan magas hőmérsékleti értékek által fokozott vegetációs tüzeket.
"Szélsőséges időjárási jelenségeknek vagyunk tanúi, amelyek jelentős hatással vannak az emberek jólétére, egészségére, sőt életére is. Az emberek védelme érdekében folyamatosan fejlesztenünk kell a szélsőséges időjárási jelenségeket idejében előrejelző rendszereket. Különösen fontos, hogy a tragédiák elkerüléséért mindannyian figyelembe vegyük ezeket a meteorológiai figyelmeztetéseket. Együtt érzek a közelmúltbeli viharok áldozatainak és sérültjeinek családjaival" - írta bejegyzésében Iohannis.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában