Határrendészet

2023.07.21. 18:23

Húsz migránst tartóztattak fel pénteken a nagylaki autópálya-határátkelőnél a határrendészek

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A román határrendészek 20 iraki, nepáli, szíriai, pakisztáni és bangladesi személyt tartóztattak fel pénteken a nagylaki autópálya-határátkelőnél, akik egy kamion rakterébe rejtőzve, vagy gyalogosan, a mezőn keresztül próbáltak átjutni a román-magyar határon.
A határrendészet aradi területi felügyelőségének pénteki közleménye szerint 14 migráns egy török állampolgárságú 47 éves sofőr által vezetett nyerges vontató rakterében elrejtőzve próbált átjutni Magyaroroszágra. Azonosításukkor kiderült, hogy iraki és szíriai állampolgárok, akik korábban már menedékjogot kértek a román államtól.
Harminc egyiptomi és Srí Lanka-i migránst tartóztattak fel pénteken a román hatóságok a nagylaki autópálya-határátkelőnél - tájékoztatott a. A határrendészek ugyanakkor feltartóztattak hat személyt, akik gyalogosan, a mezőn keresztül haladtak a határvonal felé Nagylak közelében. Azonosításukkor kiderült, hogy a 22 és 38 év közötti migránsok Nepálból, Pakisztánból és Bangladesből érkeztek Romániába.
A külföldi állampolgárokat bekísérték a határrendészet székhelyére. Azonosításukkor kiderült, hogy egyiptomi és Srí Lanka-i állampolgárokról van szó, akik Nyugat-Európába szerettek volna eljutni törvénytelen módon.A sofőr ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában