Bukaresti törvényszék

2023.07.18. 16:03

Házi őrizetben maradnak a Tate testvérek

Agerpres

Házi őrizetben marad a bűnszervezet létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt Andrew és Tristan Tate - döntötte el kedden a bukaresti törvényszék. A brit-amerikai állampolgársággal rendelkező testvérpár mellett házi őrizetben marad az ügy két másik vádlottja, Alexandra-Luana Radu és Georgiana Manuela Naghel is.
A Tate testvérek és feltételezett bűntársaik ellen június 20-án emelt vádat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) bűnszervezet létrehozása, többrendbeli emberkereskedelem, két rendbeli nemi erőszak, informatikai rendszerekhez való jogellenes hozzáférés, informatikai adatok módosítása, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt.
Az ügyészek szerint 2021 elején a négy vádlott szervezett bűnözői csoportot hozott létre, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Románia, az Egyesült Államok és Nagy Britannia területén.
A vádirat értelmében a csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek arra, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. A bűnszervezet külföldi állampolgárságú tagjai a "loverboy" módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán egy Ilfov megyei házban tartottak fogva, és különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert. A hatóságok hét áldozatot azonosítottak a nyomozás során, akik közül hárman polgári peres félként csatlakoztak a perhez.
Az ügyészek szerint a bűnszervezet egyik tagja 2022 márciusában több ízben is szexuális együttlétre kényszerítette az egyik lányt. A vádiratban követelik továbbá a vádlottak által birtokolt több ingatlan, luxusautó és pénzösszegek elkobzását, illetve 300 ezer lej perköltség kifizetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában