Riasztás

2023.07.02. 17:02

Elsőfokú árvízkészültséget rendeltek el a hidrológusok 27 megye folyóvizeire

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet vasárnap 27 megye vízgyűjtő medencéire.

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A figyelmeztetés hétfő délig érvényes. A hidrológusok szerint az eddigi és az előrejelzett csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Túr (Szatmár megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Kraszna (Szilágy és Szatmár), Sebes-Körös ( Kolozs, Bihar), Fekete-Körös (Bihar, Arad), Fehér-Körös (Hunyad, Arad), Aranyos (Fehér, Kolozs), Maros (Fehér, Kolozs, Szeben, Hunyad, Arad), Kis-Küküllő (Hargita, Maros és Fehér), Nagy-Küküllő (Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér), Béga (Temes), Temes (Krassó-Szörény, Temes), Berzava (Krassó-Szörény, Temes), Karas, Néra (Krassó-Szörény), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény), Duna (Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj), Desnăţui (Mehedinţi, Dolj), Zsil (Hunyad, Gorj, Mehedinţi, Dolj), Gilort (Gorj), Motru (Gorj, Mehedinţi), Feketeügy (Kovászna, Brassó), Olt (Szeben, Vâlcea, Argeş), Olteţ (Gorj, Vâlcea), Argeş, Dâmboviţa (Argeş és Dâmboviţa megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova és Ilfov megye), Prahova (Prahova megye), Bodza (Brassó, Kovászna, Buzău és Prahova megye), Putna (Vrancea megye), valamint Dobrudzsa folyóira (Konstanca és Tulcea megye).

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet ugyanakkor elrendelt egy másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízkészültséget is vasárnap Fehér megye folyóvizeire. A figyelmeztetés vasárnap 23 óráig érvényes.

A figyelmeztetés szerint az eddigi és az előrejelzett csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Maros mellékfolyóinak vízgyűjtő medencéjében Fehér megye területén

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában