Beszámoló

2023.07.28. 08:49

Ciucă: Egy demokráciában a vitákból senkit sem szabad politikai döntéssel kizárni

Forrás: Facebook/Nicolae Ciucă

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint egy demokráciában lehetnek véleménykülönbségek, de ezeket minden esetben "civilizáltan, moderáltan" kell megvitatni.
Nicolae Ciucă ezt egy Facebook-bejegyzésben állapította meg csütörtök este, miután találkozott Jan-Werner Mullerrel, a Princeton Egyetem professzorával.
A volt kormányfő szerint a vitákból senkit sem szabad politikai döntéssel kizárni. "A legmegfelelőbb válasz a gyűlöletbeszédre, a szélsőséges, idegengyűlölő és rasszista diskurzusra a valódi demokrácia alapját képező liberális értékek és normák előtérbe helyezése" - írta bejegyzésében.
Ciucă a populista, szélsőséges, idegengyűlölő és rasszista politikai mozgalmak valódi veszélyt jelentenek a demokratikus stabilitásra. "Elsődleges kötelességünk cselekedeteink és megnyilvánulásaink révén megvédeni azokat a liberális értékeket és normákat, amelyek garantálják és védik a személyes szabadságot és sajátos nemzeti és európai identitásunkat" - fogalmazott a politikus.
Beszámolója szerint a PNL elnöke Jan-Werner Muller professzorral megvitatták a liberális demokráciák stabilitását veszélyeztető tényezőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában