Adókedvezmény

2023.07.03. 10:55

Ciolacu: A kormánykoalícióban nem volt és nem is lesz szó az IT-ágazat adókedvezményének megszüntetéséről

A kormánykoalícióban nem mérlegelik az IT-ágazat adókedvezményének megszüntetését - jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu miniszterelnök.

Illusztráció

Agerpres

A kormányfő szerint "hazugság és félretájékoztatás", hogy a kormány az informatikusok adókedvezményének a megszüntetését tervezné. "Erről nem volt és nem is lesz szó a koalícióban. Legyen nagyon világos" - fogalmazott.
A miniszterelnök emlékeztetett, hogy adókedvezményben részesülnek az építőiparban és a mezőgazdaságban dolgozók is, akik a jövedelemadó mellett egészségbiztosítási járulékot sem fizetnek. Hozzátette, az országos helyreállítási tervben van egy célkitűzés az adókedvezményekkel kapcsolatban, amelyet ha nem teljesít ország, uniós alapoktól esik el. "2026-ig fokozatosan meg kell szüntetni ezeket a kedvezményeket" - jelentette ki.
Marcel Ciolacu hozzátette, még nem tudja, hogy ezeket még ebben az évben eltörlik-e, az ezzel kapcsolatos menetrendet az építőipari és a mezőgazdasági ágazat képviselőivel való egyeztetéseket követően szabják meg. "Ezek olyan dolgok, amelyeket fel kell vállalnunk, akár zavaróak, akár nem. Ezeket nem magamért vagy a román kormányért teszem. Azért tesszük, hogy teljesítsük mindazt, amit Európa előtt felvállaltunk" - nyomatékosította a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában