Törvény

2023.07.21. 15:44

Az élelmiszerek, gyógyszerek, orvosi protézisek TVA-ja kilenc százalékos lesz

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az Európai Bizottság figyelmeztette a bukaresti kormányzati illetékeseket, hogy 'rendet kell teremteni' Romániában a hozzáadottérték-adó (TVA-áfa) területén, és meg kell szüntetni a bizonyos ágazatoknak nyújtott kedvezményeket - jelentette ki pénteken a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu egy rendezvényen újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az az 'elvi egyezség' született Brüsszellel, hogy az élelmiszerek, gyógyszerek, orvosi protézisek TVA-ja 9 százalékos, a többi terméké és szolgáltatásé pedig 19 százalékos lesz.
A kormányfő kijelentette: igaza van abban az Európai Bizottságnak, hogy rendet kell tenni Romániában ezen a téren. „Túl sok a kivétel. Ezt nemcsak a Bizottság, hanem az összes pénzügyi szakértő állítja. Mit akarunk? Hogy elveszítsük az összes európai alapot, és Románia összeomoljon?” - fogalmazott Ciolacu.
A miniszterelnök elmondta, hogy jövő héten folytatódnak a koalícióban a tárgyalások a költségvetési hiány csökkentését célzó intézkedéscsomagról, többek között a mezőgazdaságnak, élelmiszeriparnak, építőiparnak és az informatikai ágazatnak nyújtott adókedvezmények kivezetéséről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában