Erdőtűz

2023.07.24. 18:05

A romániai tűzoltók elkezdték az erdőtüzek oltását Rodoszon

Forrás: IGSU

Agerpres

A hétfő reggel a görögországi Rodoszra érkezett 52 romániai katonai tűzoltó csatlakozott a sziget délkeleti részén tomboló erdőtüzek oltásához - tájékoztatott a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU). „A heves szél és a rendkívül magas hőmérsékleti értékek miatt a tüzek átterjedtek a száraz növényzet és az erdők közelében lévő épületekre. Kollégáink szélsőséges körülmények között munkálkodnak azon, hogy korlátozzák a tűz terjedését a lakott területekre, és védvonalat tartsanak fenn a tűzfront és az érintetlen terület között” - olvasható a felügyelőség közleményében.
Az IGSU szerint a román kontingenst a görög összekötőtiszt irányította erre a területre. Ő az akit megbíztak azzal, hogy segítse a romániai tűzoltókat a misszió zökkenőmentes lebonyolításában. A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn is magas marad további erdőtüzek kitörése a szigeten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában