Nincs baj

2023.07.19. 13:02

A nagy hőség nem befolyásolja a cernavodăi atomerőmű reaktorainak megfelelő működését

Forrás: zf.ro

Agerpres

A magas hőmérséklet nem befolyásolja a cernavodăi atomerőmű reaktorainak megfelelő működését - jelentette ki kedd este a Nuclearelectrica vezérigazgatója, Cosmin Ghiţă.
A vállalatvezető elmondta, hogy az atomerőmű mind a világításhoz, mind a klímaberendezésekhez szükséges áramot biztosítja. „Ez a világ egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb atomerőműve, amely közel 27 éve a legmagasabb színvonalon működik (...) Jelenleg nem látunk semmilyen problémát, amely a reaktorok megfelelő működését befolyásolná” - jelentette ki.
Az atomerőmű igazgatója, Valentin Nae elmondta, hogy a Duna vízszintje és hőmérséklete továbbra is alkalmas a reaktorok hűtésére, és a kilátások sem adnak okot aggodalomra. „A nagy hőség nem újdonság számunkra. Nem számítunk olyan helyzetre, hogy a hőség miatt le kellene állítanunk az egyes vagy a kettes reaktort” - nyilatkozta az igazgató. A Reuters szerint múlt héten a magyarországi paksi atomerőmű csökkentette teljesítményét a Duna hőmérsékletének emelkedése miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában