Napelem

2023.06.14. 10:59

Zöld ház program: négy perc alatt kimerült a dél-munténiai fejlesztési régió számára elkülönített keret

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Összesen 14.045 személy pályázott szerdán az ország dél-munténiai fejlesztési régiójából régiójából a Zöld ház program keretében nyújtott támogatásra, a térség számára elkülönített 280,9 millió lejes keret négy perc alatt kimerült - közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).
Az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében szerdán 10 órától az Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova és Teleorman megyében élők tölthették fel a kért dokumentumokat az erre a célra létrehozott platformra. A rendelkezésre álló 280.900.000 lejes keret négy perc alatt kimerült, 14.045 magánszemély pályázatát regisztrálta a rendszer.
Korábban a Bukarest-Ilfov régió számára elkülönített pénzösszeg kilenc perc alatt, a központi régió támogatási kerete három perc alatt, az északkeleti régióé öt perc alatt, az északnyugati régióé három perc alatt, a délkeleti fejlesztési régióé hat perc alatt fogyott el.
A meghirdetett ütemterv szerint a délnyugati fejlesztési régióból (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megye) június 19. és 21. között fogadják a pályázatokat, a 174,3 millió lejes keret kimerüléséig. A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej.
Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej. A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség. A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában