Támogatás

2023.06.19. 11:11

Zöld ház program: két perc alatt elfogyott a délnyugati régió számára elkülönített keretösszeg

Alig két perc alatt kimerült hétfőn a Zöld ház program keretében a délnyugati régió megyéinek elkülönített 174,3 millió lejes keret - közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében hétfőn 10 órától Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megyéből fogadták az igényléseket az erre a célra létrehozott platformon. A régió számára elkülönített 174.300.000 lej mindössze két perc alatt elfogyott, ez idő alatt 8715 kérelmet regisztráltak.
Korábban a Bukarest-Ilfov régió számára elkülönített pénzösszeg kilenc perc alatt, a központi régió támogatási kerete három perc alatt, az északkeleti régióé öt perc alatt, az északnyugati régióé három perc alatt, a délkeleti fejlesztési régióé hat perc alatt, a dél-munténiai régióé négy perc alatt fogyott el.
A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej.
Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej. A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség. A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában