Kormányalakítás

2023.06.14. 13:05

Târziu: Az AUR csakis a 'Iohannis-kabinet' ellen foglalhat állást

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) csakis a 'Iohannis-kabinet' ellen foglalhat állást, jelentette ki szerdán a párt vezetőtanácsának elnöke, Claudiu Târziu.
A politikus azt mondta az AUR szokásos heti sajtótájékoztatóján, pártja nem fűz nagy reményeket sem az új kormány programjához, sem a kormány összetételéhez, mert gyakorlatilag 'egy és ugyanaz' lesz, mint az előző.
'Nem változik semmi, a kormány továbbra is a román államtól idegen érdekeknek van alárendelve, ez kiviláglik a kormányprogramból is, amelyet bevallása szerint a nyitott társadalom hívei inspiráltak' - fogalmazott Târziu.
Az AUR vezetőtanácsának elnöke bírálta az új kormány összetételét, és kijelentette, hogy a PSD-PNL koalíció csak 'mímeli' a demokráciát, és olyan tartalom nélküli kifejezésekkel próbálják félrevezetni a román állampolgárokat, mint például a 'gazdasági hazafiasság'.
George Simion, az AUR elnöke olyan kérdéseket tett fel a miniszterelnök-jelöltnek szánt üzenetében, mint 'Miből fog Románia többet termelni?', 'Mely iparágak fejlődnek a következő másfél évben?', 'Miből fogunk hozzáadott értéket termelni, Ciolacu úr?'. Simion kifejtette, ha Marcel Ciolacu miniszterelnök-jelölt válaszol ezekre a kérdésekre, az AUR újra megfontolja, hogyan fog szavazni a kormány beiktatásáról a parlamentben, de ha nem, akkor pártbéli kollégái nem fogják támogatni a beiktatásra váró kormányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában