Statisztika

2023.06.26. 12:43

Románia lakosságának kevesebb mint 60 százaléka lakott tavaly csatornázott épületben

Románia állandó lakosságának 59,2 százaléka lakott 2022-ben szennyvízelvezető csatornahálózatra csatlakoztatott lakásban - derült ki az országos statisztikai intézet (INS) hétfőn közzétett kimutatásából.

Illusztráció

Forrás: casepractice.ro

MTI

Tavaly 11 millió 276 ezer romániai lakosnak volt közvetlen hozzáférése otthonában a települési csatornahálózathoz, 264 ezerrel többnek, mint 2021-ben. Regionális bontásban Bukarestben és a fővárost körülvevő Ilfov megyében a legmagasabb, 99 százalék azok aránya, akik csatornázott épületekben laknak, a második helyen a Székelyföldet is magában foglaló központi fejlesztési régió következik 70,7, illetve a bánsági megyéket tömörítő nyugati fejlesztési régió 68,4 százalékkal.
A legelmaradottabb ezen a téren a moldvai országrész 37,9 százalékkal, illetve a - Bukarestet övező - munténiai térség 41,1 százalékkal. Tavaly a városi lakosság 98,9 százaléka lakott csatornázott épületekben Romániában, míg a falusi lakosság körében ez az arány alig 15,8 százalékot tett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában