Egészségügy

2023.06.07. 15:02

Rafila: Megoldásokat keresünk, hogy elejét vegyük az általános sztrájknak az egészségügyben

Alexandru Rafila szerdán kijelentette, keresik a megoldásokat, hogy elejét vegyék az általános sztrájk kirobbantásának az egészségügyben.

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A parlamentben nyilatkozó egészségügyi miniszter elmondta, napi szinten találkozik az ágazat szakszervezeti képviselőivel, szerda reggel is volt egy megbeszélése a Sanitas tagjaival. „Megpróbálunk megoldásokat találni, hogy megelőzzük az általános sztrájkot az egészségügyben. A tiltakozóakció természetesen figyelmeztető jelzés mindenki számára, így számunkra is, hogy bizonyos problémákat meg kell oldani” - fogalmazott Rafila. Hozzátette, amit rövid távon meg lehet oldani az egészségügyi alkalmazottak követelései közül, azt a lehető legrövidebb időn belül megoldják, de vannak olyan követelések is, amelyeket csak az új bértörvénnyel lehet majd orvosolni.
Rafila szerint egyezség született az új kollektív munkaszerződés aláírásáról, a versenyvizsgák kiírásáról a befagyasztott állásokra, valamint a szükséges összegek elkülönítéséről a két ágazat dolgozóinak vakációs utalványaira. A miniszter szerint a szerdán az egészségügyi rendszerben elkezdődött japán sztrájk figyelmeztető jelzés, és a tárca a kormánnyal együtt megpróbál megoldásokat találni a jelenlegi gazdasági körülmények és pénzügyi lehetőségek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában