Árvízriasztás

2023.06.13. 14:50

Meghosszabbította szerdáig az első- és másodfokú árvízriasztást

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerdáig meghosszabbította a korábban kiadott első- (sárga) és másodfokú (narancssárga) árvízriasztást, melyek 17 megye folyóira érvényesek.
A hidrológusok szerint kedden 13 órától szerda déli 12 óráig nagy mennyiségű víz áradhat le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Pogányos (Krassó-Szörény megye), Berzava (Krassó-Szörény és Temes megye), Zsil (Gorj, Mehedinţi és Dolj megye) és Motru (Mehedinţi megye) vízgyűjtő medencéjében.
Kedden 13 órától szerda este 8 óráig elsőfokú az árvízkészültség a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Maros (Fehér, Szeben és Kolozs megye), Béga (Temes megye), Temes, Berzava, Moraviţa (Krassó-Szörény és Temes megye), Karas, Néra (Krassó-Szörény megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény megye), a Duna kis mellékfolyói (Dolj, Mehedinţi és Krassó-Szörény megye), Desnăţui (Mehedinţi és Dolj megye) és Zsil (Gorj, Mehedinţi és Dolj megye).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában