Dolj megye

2023.06.28. 14:21

FRISSÍTVE | Meghalt egy 14 éves lány, miután megkéselték a craiovai botanikus kertben, a gyanúsítottat őrizetbe vették

Illusztráció

Agerpres

A 17 éves fiú, aki kedden a craiovai botanikus kertben a gyanú szerint megkéselt két fiatalt, egyiküket halálosan, a Tudor Vladimirescu Katonai Iskola diákja. A fiút a felvételi eljárás részeként elvégzett pszichológiai tesztek nyomán alkalmasnak nyilvánították, és iskolai tanulmányai során nem jegyeztek fel súlyos fegyelmi vétséget - közölte szerdán az oktatási intézmény szóvivője, Ioana Lădaru.

A fiút 2020-ban vették fel a katonai iskolába, az idei tanévet, a 11. osztályt 7,67-es tanulmányi átlaggal zárta, és iskolai évei során nem voltak súlyos fegyelmi vétségei - tette hozzá a szóvivő.

Elmondása szerint a katonai iskolákban folyamatosan van pszichológiai felmérés, és ezek eddig nem mutattak ki semmi gyanúsat.

'A gyermeknek a 11. osztály végéig nem volt komolyabb vétsége. Nem mondhatjuk, hogy soha nem kapott büntetést, de nem súlyos vétségek miatt. A katonai iskolában szankció róható ki a tanulókra a reggeli névsorolvasásról vagy a tanórákról való késés miatt is, és emiatt ő is büntetésben részesült. De nem volt semmiféle súlyos vétsége. Nem verekedett' - magyarázta Lădaru.

A szóvivő szerint a tanintézet belső vizsgálatot indított el a craiovai botanikus kertben történt eset miatt. Azt is elmondta, hogy amennyiben a diákot vétkesnek találják az ügyben, a védelmi minisztérium szabályai szerint kizárják a katonai iskolából.

Az iskola képviselői az incidens után megpróbálták felvenni a kapcsolatot a tanuló családjával, de a családtagok nem válaszoltak a telefonhívásra - fűzte hozzá a szóvivő.

A védelmi tárca őszinte részvétet nyilvánított a 14 éves lány gyászoló családjának.

A 17 éves fiú ellen eljárás indult emberölés és emberölési kísérlet miatt, szerdán 24 órára őrizetbe vette a rendőrség.

A Dolj megyei rendőrség szerint a 17 éves fiú a craiovai botanikus kertben találkozott kedd délután a két áldozattal, egy 14 éves lánnyal és egy 20 éves fiatalemberrel. Konfliktus tört ki közöttük, melynek hevében a 17 éves fiú többször megszúrta késsel a két fiatalt. A lány helyben meghalt, a 20 éves fiút súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Az ügyben a Dolj megyei törvényszéki ügyészség nyomoz. Az ügyészek a szerdai nap folyamán kérni fogják előzetes letartóztatásba való helyezését.

Cristina Geormăneanu, a craiovai megyei sürgősségi kórház szóvivője szerint a sérült fiatalembert az intenzív osztályon ápolják, állapota válságos.

*

Egy 14 éves lány meghalt kedden, miután megkéselték a craiovai botanikus kertben - közölte a belügyminisztérium.
A tárca közleménye szerint a Dolj megyei rendőrséget kedd délután 4 óra körül értesítették, hogy a craiovai botanikus kertben leszúrtak két személyt.
A helyszínre kiérkezett rendőröknek sikerült elfogniuk a tett elkövetésével gyanúsított személyt.
A 14 éves lány a helyszínen meghalt, a másik áldozatot, egy 20 éves fiatalembert súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
A craiovai megyei sürgősségi kórház képviselői szerint a megkéselt fiú állapota súlyos, sürgősségi műtétet hajtanak végre rajta.
A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában