Béremelés

2023.06.08. 11:52

Megemeli a kormány bizonyos egészségügyi alkalmazotti kategóriák fizetését a bértörvényben 2022-re előirányzott szintre

Illusztráció

Agerpres

Csütörtöki ülésén a kormány elfogadja azt a sürgősségi rendeletet, amellyel júniustól az egészségügyi, a szociális ellátási, a védelmi és rendvédelmi alkalmazottak bizonyos kategóriájának a fizetése a közalkalmazotti bértörvényben 2022-re előirányzott szintre emelkedik - jelentette be a kormányülés elején Nicolae Ciucă.
A miniszterelnök hozzátette, ezzel megszűnnek azok az egyenlőtlenségek, amelyeket a 2007/153-as jogszabály hiányos gyakorlatba ültetése okozott.
A kormányfő azt is megerősítette, hogy az új közalkalmazotti bértörvény tervezetét ősszel fogadja majd el a parlament, és 2024-ben lép hatályba.
A munkaügyi minisztérium rendelettervezete szerint a bértörvényben 2022-re előírt szintre emelik a statisztikusok, orvosírnokok, ápolók, beteghordozók és más egészségügyi alkalmazottak, valamint a szociális ellátásban, illetve a védelmi, a rendvédelmi és a nemzetbiztonsági szerveknél dolgozók fizetését. Ezeknek a közalkalmazotti kategóriáknak ugyanis más kategóriákkal ellentétben még nem nőtt meg a fizetése a 2017/153-as bértörvény 2-es számú függelékében szereplő szintre - olvasható az indoklásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában