Kifizetési kérelem

2023.06.27. 16:37

Marcel Ciolacu: Két célkitűzés teljesítésével megkéstünk, de gyors ütemben behozzuk a lemaradást

Üdvözölte kedden Marcel Ciolacu miniszterelnök az Európai Bizottság (EB) döntését Romániának az uniós helyreállítási mechanizmus keretében benyújtott második kifizetési kérelméről.

Forrás: Facebook/Guvernul României

Agerpres

Egy Facebook-bejegyzésben a kormányfő azt írta, az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter elmúlt héten tett erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült 150 millió euróról 50 millió euróra csökkenteni azt az összeget, amelyet ideiglenesen visszatart az EB a fizetési kérelemhez kapcsolódó két célkitűzés nem kielégítő teljesítése miatt.
"De egyetlen centről sem mondunk le. Van két mérföldkő, amelyeknek a teljesítésével megkéstünk, de rendkívül gyors ütemben be fogjuk hozni a lemaradást, hogy Románia megkapja a számára elkülönített teljes összeget" - fogalmazott Ciolacu.
A miniszterelnök hozzátette, az elkövetkezőkben a harmadik kifizetési kérelemhez kapcsolódó célkitűzések teljesítésére fognak összpontosítani. "Holnap újabb lépést teszünk ebbe az irányba a különnyugdíjak reformjáról szóló törvény elfogadásával" - nyomatékosította.
Kijelentette, a kormány, a parlament és az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok végrehajtásában részt vevő valamennyi állami intézmény "keményen fog dolgozni", hogy Románia előrelépést érjen el ezzel a kifizetési kérelemmel is. "Idén nyáron a reformok elsőbbséget élveznek az állami alkalmazottak szabadságával szemben!" - zárta bejegyzését Marcel Ciolacu.
Az EB kedden bejelentette, hogy pozitív előzetes jóváhagyást adott ki Románia második kifizetési kérelméről, miután megállapította, hogy a helyreállítási terv 51 vonatkozó célkitűzése közül 49-et teljesített az ország. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában