Vizsgálat

2023.06.27. 13:23

Ligia Deca: Nem szivároghattak ki a tételek az érettségi vizsga román írásbelije előtt

Az eddigi vizsgálatok szerint nem szivároghattak ki a vizsgatételek az érettségi vizsga román írásbelije előtt - nyilatkozta kedden az oktatási miniszter.

Forrás: Facebook/Guvernul României

Agerpres
A tárcavezető azt mondta, miután olyan információk jelentek meg a nyilvános térben, amelyek szerint gyanúsan sokszor kerestek rá az interneten az egyik tétel kulcsszavára még a vizsga előtt, az Országos Oktatáspolitikai és Értékelési Központ megvizsgálta a tételek kihúzásának és szétosztásának biztonsági feltételeit. A miniszter közölte, a tételhúzás egy elszigetelt helyiségben történik, és az oda belépők telefont nem vihetnek be magukkal. A térfigyelő kamerák felvételei is bizonyítják, hogy a bentlévők közül senki nem kommunikált a külvilággal.
Deca hozzátette, IT-szakemberek is megvizsgálták a helyzetet, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehet egyértelmű összefüggést teremteni az internetes keresések száma és egy potenciális biztonsági rés között. A miniszter szerint elrendelnek egy informatikai auditot is, bár a hétfői ellenőrzések alapján nincsenek olyan jelek, amelyek esetleges incidensekre utalnának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában