Kormányfőcsere

2023.06.12. 14:32

Kelemen: A fejlesztési tárca nélkül nem tudjuk folytatni; az RMDSZ a koalíciós megállapodás betartását kéri

Forrás: RMDSZ

Agerpres

Az RMDSZ kilép a kormányból, ha az új kabinetben nem kapja meg a fejlesztési minisztérium irányítását - jelentette ki hétfőn Kelemen Hunor.
Az RMDSZ frakciónak és minisztereinek részvételével lezajlott ülés után a szövetségi a parlamentben azt nyilatkozta, hogy ismertette kollégáival a koalíciós tárgyalások jelenlegi állását. Beszámolója szerint elmondta nekik, hogy a szövetség továbbra is 2021-es megállapodás betartását kéri.
Kelemen hangsúlyozta, hogy az RMDSZ 2024-ig vállalta a kormányzás felelősségét, és a három miniszterük jó munkát végzett. Ezért nem látnak okot arra, hogy az új kormányban megmaradó két minisztériumot (fejlesztés és környezetvédelem) más tárcákra cseréljék. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi koalíciós tárgyalásokon elfogadták a szintén RMDSZ-es miniszter vezette sporttárca beolvasztását egy másik minisztériumba, de a fejlesztési minisztériumról nem mondanak le.
'Természetesen nyitva hagytuk az ajtót, van helye a további tárgyalásoknak. A fejlesztési tárca nélkül mi nem tudjuk folytatni, de ha koalíciós társaink akarják, tárgyalhatunk a környezetvédelmi tárcáról' - nyilatkozta Kelemen.
Az újságírók arra a felvetésére, hogy ezek szerint a fejlesztési tárca nélkül az RMDSZ nem marad kormányon, Kelemen így válaszolt: 'Jól értették.' 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában