Bevetés

2023.06.26. 13:56

Huszonkét megyében volt szükség a tűzoltók bevetésére az elmúlt 24 órában a rossz idő okozta károk elhárítására

Archív felvétel

Forrás: IGSU

Agerpres

Huszonkét megye 78 településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók bevetésére a heves esőzések és az erős szél okozta károk elhárítására - tájékoztatott hétfőn a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
A közlemény szerint vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka Arad, Argeş, Brăila, Brassó, Buzău, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hargita, Hunyad, Ialomiţa, Ilfov, Maros, Prahova, Szeben, Teleorman, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vrancea megyében riasztották az IGSU munkatársait.
A tűzoltóknak 72 házból, 469 udvarból, 114 pincéből, 3 alagsorból, 6 melléképületből, 5 cég telephelyéről és 34 utcáról kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Eltakarítottak az erős szél által kidöntött 23 fát és három oszlopot, amelyek megrongáltak öt házat és nyolc autót.
Hunyad megyében négy települést - Aranyos (Arănieş), Cserbel (Cerbăl), Ulm és Valár (Vălari) - elzártak a külvilágtól az áradások, a hatóságok dolgoznak az utak helyreállításán.
A szintén Hunyad megyei Riskán (Rişca) portákat árasztott el a víz, 42 kilakoltatott személyt Körösbánya (Baia de Criş) kórházában helyeztek el a helyi hatóságok.
Két országút- és két megyeiút-szakaszon ideiglenesen szünetelt a közlekedés az áradások miatt, további négy megyei úton jelenleg sem lehet közlekedni. Utóbbiak közül kettő Hunyad, egy-egy Arad és Kovászna megyében található.
Hétfő délben Arad és Hunyad megyében még dolgoztak a katonai tűzoltók az árvízkárok elhárításán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában