Figyelem!

2023.06.25. 13:03

Hétfő reggelig érvényes, zivatarokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztást adtak ki a meteorológusok

Zivatarokra figyelmeztető első- és másodfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 36 megyéjére.

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Hétfőn 10 óráig 17 megyére és Bukarestre sárga riasztás érvényes. A fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, megerősödő szélre és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.
Az elsőfokú riasztás Bákó, Vaslui, Kolozs, Krassó-Szörény, Giurgiu, Târgovişte, Olt megyére és Bukarestre, valamint Argeş, Bihar, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Arad, Temes, Máramaros, Suceava és Neamţ megye bizonyos területeire érvényes.
Hétfő hajnali 4 óráig a hegyvidéki területeken, valamint az ország központi és délkeleti részén másodfokú riasztás lesz érvényben. Itt is záporok, zivatarok várhatók, 65-75 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél és négyzetméterenként 30-40, helyenként akár 50-60 liter csapadékra is számítani lehet.
A narancssárga riasztás Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Fehér, Hunyad, Szeben, Brassó, Kovászna, Vrancea, Prahova, Buzău, Galac, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi megye egész területére, illetve Máramaros, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa és Konstanca megye bizonyos részeire érvényes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában