Tanügy

2023.06.08. 06:59

Hargita megye: 4-től 19-re nőtt azoknak az iskoláknak a száma, amelyekben egyetlen tanár sem sztrájkol

Agerpres

Demeter Levente főtanfelügyelő szerdán közölt adatai szerint 19-re nőtt Hargita megyében azoknak az iskoláknak a száma, amelyekben egyetlen tanügyi alkalmazott sem sztrájkol. A munkabeszüntetés kezdetekor még csak négy olyan tanintézet volt, amelynek a személyzete nem csatlakozott a tiltakozó akcióhoz.
A főtanfelügyelő tájékoztatása szerint ugyanakkor a kezdeti 24-ről 15-re csökkent azoknak az iskoláknak a száma a megyében, amelyeknek a teljes személyzete beszüntette a munkát. Jelenleg 3874 tanügyi alkalmazott sztrájkol, közülük 3128-an tanárok.
Demeter Levente reményét fejezte ki, hogy a kormány egyezségre jut a szakszervezetekkel, és hétfőn zavartalanul elkezdődhetnek az érettségi vizsgák.
A Hargita Megyei Közoktatási Szakszervezet elnöke, Emil Cojocaru elmondta, hogy a 700 fős tagságukból kezdetben 595-en csatlakoztak a sztrájkhoz, a számuk keddre 318-ra csökkent.
A Szabad Tanügyi Szakszervezet udvarhelyszéki elnöke, Kocs Ilona adatai szerint a megyében a szakszervezetnek 3177 tagja van, akiknek a többsége jelenleg sztrájkol. Hangsúlyozta azt is, hogy nem csak a szakszervezeti tagok szüntették be a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában