Indítvány

2023.06.07. 15:14

Egyszerű indítványt nyújtott be az USR és a Jobboldal Ereje Merem támogatni az oktatást címmel

Illusztráció

Agerpres

Merem támogatni az oktatást címmel egyszerű indítványt nyújtott be szerdán a képviselőházhoz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje párt.
Ezt Alexandru Kocsis-Cristea, a Jobboldal Ereje párt képviselője jelentette be a parlament alsóházának plénumában.
"Mivel példátlan helyzet állt elő a közoktatásban, és mivel önök nyilvánvalóan nem akarják megtenni azt, amire szükség van a tanítás újrakezdéséhez, a Jobboldal Ereje és az USR képviselői benyújtják a Merem támogatni az oktatást címet viselő egyszerű indítványt" - fogalmazott.
Az ellenzéki politikus hozzátette, az indítvány ezúttal nem kifejezetten egy tárcavezető ellen irányul, inkább a kormány, Sorin Cîmpeanu volt és Ligia Deca jelenlegi tanügyminiszter kötelezettségvállalásait kéri számon.
Alexandru Kocsis-Cristea rámutatott, az általános sztrájk elhúzódása miatt elégedetlenkedő szülőknek meg kell érteniük, hogy nem a pedagógusokat kell okolni a válsághelyzetért. Szerinte a felelősség kizárólag a kormányt terheli, mert "egy pillanatig sem volt hajlandó tárgyalni a tanárok valós követeléseiről", végig arra várt, hogy a pedagógusok befejezik a sztrájkot, mert a munkabeszüntetés idejére nem jár nekik fizetés.
Az USR szenátora, Ştefan Pălărie hozzátette, jövő héten Ligia Deca miniszternek a parlament előtt kell magyarázatot adnia "a rendszer általános csődjéért". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában