Megbeszélés

2023.06.07. 17:03

Egy jobboldali alternatíva létrehozásáról tárgyalt az USR és a PMP

Forrás: ProTV

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Pártja (PMP) tárgyalóküldöttségei szerdán puhatolózó megbeszéléseket folytattak a jelenlegi kormánykoalícióval szembeni jobboldali alternatíva kialakításáról a 2024-es választási évre való felkészülés jegyében.
Az USR közleménye szerint a tárgyalóküldöttségeket a pártelnökök - Cătălin Drulă és Eugen Tomac - vezették. A találkozón a 2024-es választási évről és 'a demokratikus ellenzéknek arról a kötelességéről' egyeztettek, hogy 'tisztességes alternatívát kínáljon Romániának a Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă jelentette katasztrófával szemben'.
'Romániát ki kell húzni abból a (...) szakadékból, amelybe a PSD és szatellitpártjai taszították. A helyreállítási tervbe foglalt reformokat, a beruházásokra szánt európai pénzeket és a közösség szolgálatát csak egy modern irányultságú, a románok érdekeit (...) szem előtt tartó jobboldali pólus biztosíthatja Romániában' - idézte a közlemény Cătălin Drulát.
Eugen Tomac úgy vélekedett, hogy 'csak a korszerű és tisztességes jobboldal biztosíthat esélyt Romániának' egy jobb jövőre. Mindkét pártelnök hangsúlyozta, hogy a szélsőségesség 'nem lehet opció' Románia számára, és úgy vélekedtek, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) létrejötte Marcel Ciolacu 'kétségbeesett' diverziója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában