Sztrájk

2023.06.08. 17:50

Deca: Csökkenő tendenciát mutat az általános sztrájkban részt vevő tanügyi alkalmazottak száma

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

Ligia Deca oktatási miniszter csütörtökön kijelentette, hogy csökkenő tendenciát mutat az általános sztrájkban részt vevő tanügyi alkalmazottak száma. A tárca összesítése szerint az országos munkabeszüntetés kezdete óta mintegy 21.000 alkalmazott fejezte be a tiltakozásnak ezt a formáját, közöttük mintegy 13.500 pedagógus.
A kormánypalotában tartott sajtótájékoztatóján a miniszter elmondta, a kezdetekhez képest 6,34 százalékkal csökkent a sztrájkoló pedagógusok aránya a béremelésről szóló sürgősségi kormányrendelet kiadása után; a csökkenés az összes tanügyi alkalmazott - tanárok, kisegítő tanszemélyzet és kisegítő személyzet - esetében 7,3 százalékos volt. Ez mintegy 21.000 tanügyi alkalmazottat, közöttük körülbelül 13.500 pedagógust jelent - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy az adatok a tanügyi alkalmazottak és a tanárok teljes létszámára vonatkoznak, mivel a tárcát az érdekli, mekkora emberi erőforrás áll rendelkezésre az iskolákban az oktatási tevékenységekre.
Deca hangsúlyozta: a kormány azt szeretné, hogy a pedagógusok abból a meggyőződésből térjenek vissza az osztálytermekbe, hogy az ügyük megoldása jó irányba halad, munkájukat tisztelik és megbecsülik, és nem azért, mert a törvény erre kötelezi őket, ha a sztrájkoló alkalmazottak aránya 50 százalék alá csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában