Euroins

2023.06.09. 16:22

Csődeljárást rendeltek el az Euroins Románia biztosítótársaság ellen

Illusztráció

Agerpres

A bukaresti törvényszék pénteken elrendelte a csődeljárás megindítását az Euroins Románia biztosítótársaság ellen, megállapítva, hogy megalapozott volt a Pénzügyi Felügyelet (ASF) erre irányuló kérelme.

Az ítéletről az ASF számolt be egy közleményben, amelyben a hatóság arról tájékoztatott, hogy a biztosítótársaság kötvényei további 90 napig, azaz szeptember 8-ig, a garanciakötvényei pedig további 150 napig, november 7-ig érvényesek. A határidők lejárta után az Euroins Románia ügyfeleinek új biztosítást kell kötniük.

Az ASF emlékeztetett arra, hogy a biztosítótársaság kötvényei által fedezett károkat elszenvedett személyeknek és a biztosítási díj részleges visszatérítését kérő ügyfeleknek egyaránt a biztosítási garanciaalaphoz (FGA) kell fordulniuk. Az FGA az iktatásuk sorrendjében elemzi a visszatérítési kéréseket.

Az ASF március 17-én vonta vissza a Euroins Románia működési engedélyét. A hatóság megállapította a biztosítótársaság fizetésképtelenségét, és közölte, hogy csődeljárást kezdeményez ellene. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában