Kormányalakítás

2023.06.14. 15:06

Cseke Attila: Az RMDSZ nem fog bizalmat szavazni az új kormánynak

Agerpres

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem fogja támogatni az új kormány beiktatását a csütörtöki parlamenti szavazáson - jelentette be szerdán Cseke Attila.
A leköszönő fejlesztési miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, 'érdekes' helyzet lenne, ha az RMDSZ támogatná a kormányt, miután 'kitették' a koalícióból. Hozzátette ugyanakkor, hogy az RMDSZ által helyesnek tartott, az ország és a helyi közösségek számára előnyös döntéseket természetesen támogatni fogják a parlamentben.
A szenátor azt is elmondta, hogy az új kormány miniszterjelöltjeinek szakbizottsági meghallgatásain az RMDSZ-es törvényhozók esetenként támogatták szavazatukkal a jelöltet, főleg azokat, akik közismerten jó szakmai eredményeket tudnak felmutatni.
Cseke közlése szerint az RMDSZ-es miniszterek távozásával a szövetség államtitkárai is távoznak a kormányból.
Úgy vélekedett, hogy a kormányváltásnak az eredeti megállapodás alapján kellett volna megtörténnie; márpedig ez az egyezség nem érintette az RMDSZ által vezetett minisztériumokat.
Kifejtette, az RMDSZ megérti, hogy a politikában szükség van kompromisszumra és rugalmasságra, de a szövetség 'nem hajthat fejet' minden döntés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában