Szabadlábon

2023.06.21. 15:46

Bukaresti prefektus: Cristian Popescu Piedonénak jogában áll folytatni a polgármesteri mandátumát

Agerpres

Cristian Popescu Piedonénak jogában áll folytatni kerületi polgármesteri megbízatását, miután a legfelsőbb bíróság helyt adott a semmisségi folyamodványának, és elrendelte a szabadlábra helyezését - közölte szerdán a bukaresti prefektusi hivatal.
A kormányhivatal illetékesei leszögezték, hogy a legfelsőbb bíróság szerdai döntése tulajdonképpen megsemmisítette azt az ítéletet, amelynek alapján felmentették a hivatalából a bukaresti ötödik kerület volt polgármesterét.
A legfelsőbb bíróság döntése jogerős és mindenkire kötelező, ezért a prefektusnak és a helyi tanácsnak is alkalmaznia kell - magyarázták a közleményben.
Az ítélet hivatalos kiközlése után Diana-Anca Artene ideiglenes prefektus kiadja a rendeletet Cristian Popescu Piedone tisztségbe való visszahelyezéséről - tették hozzá.
A legfelsőbb bíróság szerdán helyt adott Bukarest ötödik kerületének volt polgármestere, Cristian Popescu Piedone semmisségi folyamodványának, és elrendelte a szabadlábra helyezését.
Cristian Popescu Piedonét tavaly májusban ítélte négy év letöltendő börtönbüntetésre a bukaresti ítélőtábla a Colectiv-perben, amelyben hivatali visszaéléssel vádolták, amiért jogellenesen, a tűzvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyásával írta alá a Colectiv klub működési engedélyét.
A legfelsőbb bíróság szerdai döntése után Piedone elhagyta a börtönt. Távozásakor azt mondta, tiszta a lelkiismerete, mert nem tudta volna megelőzni a Colectiv klubban történteket. Hozzátette, jómaga csak alkalmazta a törvényeket, nem tehet arról, hogy ezeket rosszul fogalmazták meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában