Triatlon

2023.06.08. 16:13

Az Eurosport is közvetíti az nagyváradi X-Man versenyt

Az előző évekhez hasonlóan Nagyvárad rendezi majd meg a legrangosabb hazai triatlon-versenyt az X-Man Romania-t, amely június 17-én, szombaton lesz, körülbelül 400 sportoló részvételével.

Forrás: Bihon

Szakács Dávid

A Ramada szállodában megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón az Xterra Sportklub alelnöke, Szokolszky István elmondta, hogy az eseményen több mint 200 önkéntest, illetve körülbelül 400 atléta fog részt venni. A 13. kiírásához érkezett seregszemle az elmúlt évekhez hasonlóan román nemzeti triatlon-bajnokság is lesz egyben, mivel a nagyváradi az egyetlen ilyen hosszúságú verseny az országban. Ez persze nem zárja ki a külföldi versenyzők indulásának lehetőségét, így a nemzetközi mezőnyből 10 ország, 80 sportolója, legfőképpen magyar, szerb, illetve horvát atléták küzdenek meg az érmekért.

A rendezvényen három versenyszámban fognak küzdeni a résztvevők a nemzeti bajnokság keretein belül. A Full Ironman kategória 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 41,5 kilométer futásból áll, a győztes pedig hatszáz eurót vihet haza, míg a Half Ironman kategóriája 1900 méter úszásból, 93 km kerékpározásból és 21,5 km futásból áll, az első helyezett négyszáz euróval gazdagodik. A Star Stone Kupa elnevezésű olimpiai szám újonnan került be a versenyprogramba, hogy szélesebb közönséget mozgasson meg, akár kezdőket vagy olyanokat is, akik szeretnék kipróbálni a triatlont (az 1. helyen végző kétszáz eurót kap).

A hosszú távú úszóverseny rajtja reggel 7 órakor a korábbi évekhez hasonlóan a fugyivásárhelyi gyűjtőtónál lesz. Ezt követi a kerékpározás a Fugyivásárhely – Köröskisújfalu – Köröskisjenő – Mezőbottyán – Kabaláspatak 17,4 kilométeres útvonalon, melyet tízszer kell teljesítsenek a résztvevők. A kerékpározást követően a mezőny Fugyivásárhelyről már a futás versenyszámában rója a kilométereket, a sportolók Váradhegyalján keresztül érkeznek meg Nagyvárad belvárosába, a célállomás a Bémer téren lesz. A középtávon az úszás rajtja ugyanott lesz reggel 8.30-től, az olimpiai versenyszámoké pedig 13 órától. Az esemény este 10 óra körül ér majd véget.

„Kérjük a nagyváradi lakosokat, hogy legyenek megértőek és türelmesek azokon a területeken, ahol a versenyzők a kijelölt útvonalakon futnak. Köszönjük megértésüket és támogatásukat.” – zárta beszédét Szokolszky. A versenyt élőben közvetítik a verseny Facebook-oldalán (X-Man Romania), a www.xmanromania.ro weboldalon, valamint az Eurosport online felületén.

Fotó: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában